XERESA PRESENTA EL PLA DE MILLORA URBANA SUD-OEST.

Un total de 347.266,64 € provinents de diverses administracions s’invertiran entre 2090 i 2010 en els carrers més antics del casc urbà.

El passat divendres el govern municipals de Xeresa va convocar la segona reunió amb veïns de diversos carrers que seran afectats per les obres del Pla Municipal de Millora Urbana Zona sudoest.

Esta és la segona reunió que s’organitza per explicar el contingut del pla. El pla preveu la millora del casc urbà en la part més antiga i comprèn la renovació de l’enllumenat públic, de gran part de la xarxa d’aigua potable, millores en la xarxa de pluvials i reparacions puntuals en l’asfaltat així com la creació d’una plaça pública entre el carrer Tossal i Jaume I i la peatonalització de la plaça de l’església.
Totes estos projectes estan subvencionats des de diverses administracions: dos plans provincials, dos projectes del Pla d’Inversions Productives de la Generalitat, un projecte del Pla d’Inversions Local del Ministeri d’Administracions Públiques i la renovació d’enllumentat que està pràcticament finalitzada gràcies a la subvenció de l’AVEN.

Un import total d’obra pública que suma 347.266,64 € i que afecta a una gran part del casc urbà més antic del municipi.
Part d’estes inversions com la renovació de l’enllumenat públic o les corresponets a aigua potable del C/ Major, s’han executat i esta setmana començaran les obres de renovació de la xarxa d’aigua potable i la peatonalització de la plaça de l’església.
Participació ciutadana
El més important de la reunió informativa va ser la participació ciutadana. A l’igual que en les reunions anteriors, els assistents van poder expressar les seues opinions i aportar idees que seran incorporades als projectes tècnics per tal de millorar el resultat final.

L’alcalde va insistir en que en tractar-se d’obres de diferents plans tenen uns terminis distints per executar-se i això pot crear algunes molèsties però que al llarg del 2010 estaran totes acabades. Cal tenir en compte que amb els fons especials tant de l’estat com de la Generalitat, Xeresa ha destinat una part a infraestructures generals com l’ampliació de l’escoleta municipal en el 2009 i l’aparcament del poliesportiu en el 2010, per això les millores en casc urbà es completen amb projectes menors subvencionats d’altres administracions.Escoleta en marxa.

L’ampliació de l’escoleta municipal que va ser executada en cinc mesos gràcies a la subvenció del 100% del Pla d’Inversions Locals del govern d’Espanya, ha pogut posar-se en marxa este mes amb només un retard de tres setmanes com a conseqüència de la tramitació de l’autorització de la Conselleria d’Educació.
Amb esta ampliació el municipi comtpa amb dos línies per a l’educació infantil solventant-se de forma definitiva l’angoixant problema de no poder donar servici a alguns pares, de fet enguany ja hi ha dos grups de 1 a 2 anys i dos grups més de 2 a 3 anys