FIBRA ŌPTICA PER A TOTA XERESA

La tinent alcalde, Anabel Peiró, acorda amb Telefónica que la instal·lació arribe a tot el casc urbà i polígons i que es faça en 2018.

Si bé la intenció inicial de l’empresa Telefónica de España SAU era la instal·lació de la fibra òptica en només una part del casc urbà i un dels polígons, l’Ajuntament ha pres cartes en la qüestió i ha acordat que al llarg del 2018 tot el municipi incloent els polígons industrials disposen de fibra òtica

Esta setmana s’ha reunit la Tinent alcalde de Xeresa  Anabel Peiró amb el Cap de l’Empresa a la Comunitat Valenciana, Salvador Gisbert, per exposar les demandes de l’Ajuntament i tancar un acord de col·laboració i seguiment de la instal·lació.

Anabel Peiró ha destacat que l’avantatge és doble: per una banda els veïns disposaran d’un millor servei domèstic però “ cal ressaltar que l’àrea industrial es vorà beneficiada també. Una millora que se suma a les fetes en el polígon de La Pelleria” en matèria de vigilància, enllumenat i , tractament d’aigües residuals i comunicació, gràcies a la recent subvenció de la Conselleria d’Economia Sostenible i Sectors Productius.

Segons informa la regidors  d’Hisenda, la previsió és que abans d'acabar el 2018 la fibra estiga completament operativa i ja en el mes de maig començaran a operar el primers usuaris en la banda oest del casc urbà.
L’empresa comunicarà a tots els usuaris, siguen clients o no, la possibilitat de donar-se donar-se d’alta. Cada usuari podrà sol·licitar l’alta a l’operador que vulga.

La fibra aportarà una velocitat de 300 MB que actualment està al voltant de 10MB. Per part de l’Ajuntament informarà els veïns sobre les possibilitats del servei i els demanarà la col·laboració per facilitar el desplegament , donat que en les zones no urbanitzades recentment  del casc  urbà el cablejat no podrà anar soterrat i caldrà substituir el cable actual de coure per un de major diàmetre.