ACORD PER LLANÇAR EL TURISME ACTIU AL VOLTANT DEL MONDÚVER

La Valldigna, Xeraco i Xeresa creen una Xarxa de Rutes i marca Massís del Mondúver per promocionar el turisme actiu.

Els municipis de Tavernes de la Valldigna, Simat, Benifairó, Barx, Xeraco i Xeresa han dnat els primers pasos per a la creació d’una Xarxa de Rutes  Natural amb la marca «Massís del Mondúver» per a la promoció del turisme actiu.

Este cap de setmana ha tingut lloc a l’alberg de Xeresa la primera reunió formal d’alcaldies i regidories per donar el vist-i-plau a la idea i acordar les accions a desenvolupar tot seguit.

Un primer acord ha estat el de crear una ruta de senderisme que abarque tots els termes municipals i siga la «ruta mare» a partir de la qual arriben altres rutes i senders locals de cadascun del municipis. Esta ruta es basaria en l’actual trajecte del MUT però «suavitzat», és a dir, amb canvis que faciliten  un senderisme més familiar. Esta ruta donaria accés a àrees interés paisatgístic i cultural com el Monestir de Santa Maria de Simat, el Castell d’Alfandec de Benifairó, la cova del Bolomor, la Ruta del pedrapiquers de Xeresa o el Molí, l’àrea d’esplai de la Font de l’Ull de Xeraco etc...

L’objectiu final és el de crear una xarxa de rutes interconnectades al voltant del Mondúver que permeta tota classe de senderisme. Des de les proves d’esforç més dures com ho és el MUT fins a una passejada familiar.

A més la xarxa de rutes afavorirà a crear un idea de proximitat per fomentar que el turista de la platja visite un recurs cultural, el corredor de muntanya que s’allotge en un poble, dine en un altre etc... de manera que els recursos turístics dels municipis se sumen.

 

En la reunió va haver un acord unànime en que la referència del Mondúver hui en dia té la potència suficient per a fomentar un turisme rural, cultural i d’activitats esportives. Per altra la idea encaixa perfectament dins del projecte de dinamització turística de la comarca que acaba d’iniciar la Mancomunitat de la Safor-Valldigna i serà una element més per afavorir el turisme a la comarca.

Així, a la reunió es va proposar l’ús del logo en la cartelleria i postes de les rutes de totes els municipis per donar una imatge unificada de la xarxa.

El logo apareixerà en el merchandising de la propera edició del Mondúver Ultra Trail que organitzen Tavernes, Xeraco i Xeresa i que se celebrarà el proper 28 d’octubre, una prova que enguany acullirà Xeraco.