APROVACIĶ DEFINITIVA DEL PRESSUPOST DEL 2017 XERESA.

Xeresa augmentarà un 68% la inversió en reparació i manteniment d’instal·lacions públiques.  També la neteja en centres escolar augmenta un 50%.

El Pressupost de Xeresa ha passat sense problemes per la Comissió d’Hisenda i posteriorment en el plenari el vot favorable de Compromís i l’abstenció del PP al plenari. La regidora d’Hisenda, Anabel Peiró, va destacar l’augment en totes les partides destinades al manteniment d’instal·lacions públiques i neteja dels centres educatius.

Partides com la de Reparació i manteniment d’Infraestructura augmenten passant de 29.700 € a 45.000€, a més el pressupost afig una altra partida exclusivament per a reformes i conservació del poliesportiu municipal de 20.000€. Per als centres educatius es triplica també la despesa prevista per a manteniment, passant de 5.500€ a 17.500 €.

Per altra banda, s’ha continuat amb el reforç iniciat en este curs escolar del servei de neteja dels centres escolars incrementant el nombre d’hores en un 50% més.

 

Les despeses més grans del pressuposts són derivades del Capítol I, Personal, ( 773.166 € , 41% del pressupost ) cal destacar en este capítol el que es destina al Cos de Policia Local 212.500€ ). No de bades Xeresa, és l’únic municipi de 2000 habitants que cobreix el servei de 24 hores de policia local amb sis efectius de policia local a la comarca.

Altra despesa elevada i que el govern municipal intenta controlar és la de consum elèctric que arriba a 130.000€ anuals comptant enllumenat públic, edificis i instal·lacions.

Per altra banda, la Regidora va explicar a la Comissió d’Hisenda com s’havia reduït el Deute Bancari a Llarg Termini i va anunciar que – si no hi ha cap incidència greu- a partir de la segona meitat del 2017 per davall del 75%.