Xeresa obté 259.164 € per a la rotonda de La Pelleria.

L'alcalde Tomàs Ferrandis signa un acord amb el president en funcions Juan José Medina per millorar la seguretat viària al camí Xeresa- Xeraco

 

El president en funcions de la Diputació de València, Juan José Medina, ha signat aquest matí un conveni de col·laboració amb l'alcalde de Xeresa, Tomàs Ferrandis, per construir una rotonda que donarà accés al polígon industrial de La Pelleria en el camí que comunica Xeresa amb Xeraco.

L'acord, que puja a 259.164 euros, finançarà unes obres que, segons el parer de l'alcalde, "augmentaran la seguretat a la zona i solucionaran un problema de trànsit”. L'activitat industrial a Xeresa ha augmentat considerablement i conseqüentment hi ha hagut un increment del trànsit de vehicles, sobretot, pesats.

En aquest sentit, Ferrandis explica que la rotonda atorgarà més seguretat i qualitat a la unitat urbanística i regularà el trànsit continu de les empreses que romanen a La Pelleria de manera estable A més serà “molt beneficiosa per al polígon que tenia un problema d'accessos i amb aquest projecte quedarà solucionat”.

El recentment reelegit alcalde de Xeresa, informa també que les obres de la infraestructura, que es construirà a l'inici del camí de Xeraco-Xeresa, començaran el més aviat possible, i apunta que el consistori ja ha adquirit els terrenys on s'ubicarà la glorieta.

També el pleg de condicions està redactat per a l'adjudicació de l'obra . El pleg contempla la participació en la mesa de contractació de tots els grups municipals.

 

Antecedents

El casc urbà de Xeresa es connecta mitjançant dues sortides amb la xarxa de comunicacions de la comarca. La principal és l'accés a la N332 a l'enllaç de l'accés al peatge de l'AP7, la segona d'elles és la connexió amb Xeraco, mitjançant una via de propietat municipal, el Camí de Xeraco.

Aquesta via és utilitzada per una bona part de la població que treballa en un dels municipis i resideix en l'altre i, a més, és transitada per molts de joves de Xeresa per anar a l'institut, que es troba a Xeraco.

D'altra banda, la transformació de la N332 a A38 a la part sud del terme ha tancat alguns de les eixides de Xeresa cap al sud, la qual cosa ha implicat també un augment del trànsit en aquesta carretera, tant de turismes com de vehicles pesants.

Per això, l'ajuntament de Xeresa va redactar el projecte de la construcció de la rotonda del Pelleria i va sol·licitar ajuda financera a l'entitat provincial per poder executar les obres.