XERESA INICIA LES OBRES DE LA ROTONDA DEL CEMENTERI

El projecte redactat per la Diputació de València estava parat des del 2006.

Les obres del projecte elaborat per la Diputació de València en l’any 2006 per solucionar els problemes de trànsit entre el pas elevat de l’AP7 i el municipi de Xeresa han vist la llum per fi.

El projecte inicialment redactat en l’any 2000 va ser modificat en 2006 i en juliol del 2007 l’ajuntament encara no disposava de terrenys ni tenia signat el conveni amb la Diputació de Valencia ni tampoc adjudicada l’obra.

El nou govern municipal es va trobar davant el repte de preparar el concurs per l’adjudicació de les obres i aconseguir de forma urgent els terrenys abans d’acabar-se l’any 2007 si no volia perdre la subvenció. Una subvenció de 392.732 € per a una rotonda necessària. Els canvis lògics en la Diputació provincial van retardar la signatura del conveni entre les dos administracions fins el 15 d’octubre de 2007.

Tot i això, a finals d’any, l’alcalde i l’empresa adjudicatària pogueren signar el contracte i esta setmana s’han iniciat les primeres feines de replanteig de l’obra.

 

Estes obres es complementaran amb una altra de millora dels accesoso, aparcament i ajardinament del cementeri del Pla de Millora de Municipis de la Conselleria d’Infraestructures i Transport i que estan en marxa.

Este projecte ha sigut modificat per l’actual govern de forma consensuada amb la Conselleria, ja que el projecte aprovat pel govern municipal anterior preveia una superfície molt major. Amb esta modificació es manté la subvenció alhora que s’augmenten les obres de millores en la entrada i accessos del cementeri.

 

Per altra banda, prompte s’iniciarà la construcció de 120 nitxos i 64 columbaris. Estes tipus d’obres no són subvencionables i només poden realitzar-se amb finançament municipal ja que els nitxos són venuts posteriorment.