XERESA invertirà 39.024 € en obres d’accessibilitat al casc urbà.

L’obra millorà els accessos per a persones amb mobilitat reduïda a la Casa de Cultura, Col·legi públic i Escoleta infantil.

El plenari de l’Ajuntament va aprovar anit amb els vots a favor de Compromís, la regidora del PSOE i l’abstenció d’una regidora del PP, una proposta de l’alcalde de modificació del pressupost per poder executar la implantació d’un itinerari accessible en els principals centres públics.

Xeresa disposa del seu “Pla Específic per a l’accessibilitat del municipi”, la redacció del qual va ser subvencionada per la Conselleria de Benestar Social. El Pla marca les directrius a seguir en les obres que afecten a espais públics per assegurar l’accessibilitat a les persones amb mobilitat reduïda, a l’hora que estableix un sèrie de millores urbanes a fer. Esta reforma és la segona reforma important que es realitza per millorar l’accessibilitat atenent a les directrius marcades pel Pla. La primera reforma va afectar a les escales i rampes entre el Passeig Fronton i el C/ Mondúber i també a l’accès al Parc de Les Oliveres i cementeri.

Esta segona reforma crearà un itinerari que permetrà circular amb una cadira de rodes entre l’Escola Pública, l’Escoleta i la Casa de Cultura sense xafar la calçada. L’ajuntament aportarà 25.510 € dels recursos propis als quals sumarà una subvenció de 13.513,15€ de la Conselleria de Benestar Social.
Les obres consisteixen en la construcció de tres passos de vianants elevats, la demolició de l’actual rampa de minusvàlids per construir-ne una de nova amb l’amplària i pendent suficient i adaptada a la normativa actual, així com una ampliació de la vorera de l’entrada a l’escoleta infantil El Solet. Afectarà als carrers Trapig, Les Oliveres i Martina.

La Direcció General de Persones amb Discapacitat de la Conselleria de Benestar Social va comunicar a l’alcaldia el passat dia 10 d’octubre la concessió d’esta ajuda que suposarà el 35% del cost total de la subvenció. Per raons de control pressupostari, l’ajuda està condicionada a la finalització de l’obra dins la primera quinzena de novembre, tot i que des del ‘Ajuntament s¡ha demanat una pròrroga. Per esta raó, el reconeixement de l’ajuda dins del pressupost i el compromís de l’aportació del 65% restant per part de l’Ajuntament s’ha hagut de fer dins en un plenari extraordinari