EL MUT es presenta a Xeresa amb la firma d'un conveni entre els Ajuntaments de Xeresa, Xeraco i la Mancomunitat de la Valldigna.

Els organitzadors preveuen que a partir del 2015 la prova siga de rellevància internacional.

Dissabte passat ( 11/10/2014 ) va tindre lloc a Xeresa la presentació del MONDUBER TRAIL que tindrà lloc el proper dia 8 de Novembre. A l'acte, els alcaldes de Xeraco, Frencesc Serralta; el President de la Mancomunitat de la Valldigna, Sebastià Mahiques i l'alcalde de Xeresa, Tomàs Ferrandis signaren un conveni de col·laboració amb l'empresa directora i el president del club Corresendes, Tomàs Daviu.

El Mondúber Ultra Trail ( MUT ) compta, a més, de les adminitracions locals i del Club organitzador, amb el suport dels Club de Córrer de CC Xeraco, el Club d'Atletisme de Xeresa i del Club de Correr de la C.C La Valldigna, La Llebre de Simat i el Club Muntanyer de la Valldigna i Xeraco.

El Monduber Ultra Trail naix amb moltes ganes de donar a conéixer a tots els amants de la muntanya en nostre entorn natural,i posar-lo a l’abast de tots per a la pràctica del trail-runinng (o córrer per muntanya) i també del senderisme. Es tracta d'una prova homologada per la ITRA ( International Trail Running Assotiation) i la Federació Espanyola d’Esports de Muntanya i Escalada. A més, el MUT serà puntuable pel a «The north face the Mont-Blanc 2015 »

Per tant, l'objectiu és dinamitzar l'economia a partir del turisme rurals gràcies al nostre patrimoni natural i cultural. A banda del fomaent de l'esport i el dinamisme social que es genera gràcies a la cooperació per part de la població, associacions, clubs etc.

Constarà de dos proves competitives. Una prova d’ultra resistència per muntanya (ULTRA TRAIL) de 80 km, una marató de muntanya de 42 Km i una marxa senderista. Proves que transcorreran pels termes de Xeresa, Xeraco, Barx, Benifairó, Simat i Tavernes de la Valdigna.

En l’organització de l’esdeveniment des de el primer moment hem apostat per la qualitat i la sostenibilitat, intentant sempre fer un bon ús dels espais naturals

El regidor d'esport de Xeresa, Josep Garcia Miragall, va explicar que l'aposta pel Monduber Trail, no és casual sinó que “ho considerem com una actuació dins d’un projecte global i amb futur , en el que ja portem temps treballant que és el turisme mediambiental”