EL KARTS MÉS SEGUR DE LA COMUNITAT VALENCIANA I LA PRIMERA ESCOLA DE PILOTS DE LA SAFOR.

La primera Escola de Pilots de la Safor comptarà amb els karts més segurs del mercat amb sistema contra  volcat, cinturó de seguretat  i la teconologia per a  detenció per control remot per evitar incidències.

L’Ajuntament de Xeresa ha signat un conveni amb l’Empresa Xeresa Circuit Urbà per a la creació del circuit de karts més segur de tota la Comunitat Valenciana. El karts disposen de cinturó de seguretat, un sistema d’arc anti-volcat i una supervisió dels vehicles des de cabina. El sistema de control permet la detenció seletiva o total dels vehicles des de cabina en cas d’advertir-se una possible incidència. Només dos pistes més en tota Espanya disposen de mesures de seguretat similars, El Vendrell i Madrid.

El circuit està provist de un sistema informàtic que permet controlar fins la mil·lèssima el temps del participants, la posició exacta en cada instant així com una pantalla on es visualitzen els resultats parcials. Tota aquesta inversió tecnològica permetrà competicions amateurs i també la posada en marxa la primera Escola de Pilots de la Safor.

El pilot professional Pedro Ivars serà l’instructor de l’Escola de Pilots i és qui ha estat supervisant la instal·ació de la pista i provant els vehicles de nova generació.
La inauguració del circuits farà demà dissabte 2 de juny i s’iniciarà amb una promoció de premis i regals d’entrades per a la Fórmula 1 i uns preus competitius.

El conveni entre l’Ajuntament i l’empresa Xeresa-Circuit, contempla el lloguer de la l’antiga pista d eles autoescoles propietat municipal, la contratació de treballadors del municipi inscrits a l’Agència d’Ocupació Local i l’ús dels karts per a les jornades d’educació vial que l’Ajuntament organitza anualment en el CEIP Sant Antoni de Pàdua o altres centres educatius de la comarca.

Ahir els representants de l’Ajuntament visitaren la pista i pogueren provar els vehicles. El que més va sorprendre els regidors va ser el poc soroll dels vehicles i la quantitat de mesures de seguretat del circuit.