Dos incendis al terme municipal de Xeresa en menys de 24 hores

L'alcalde reclama la intervenció dels helicòpters i més efectius.

 Una calor sufocant, un vent de ponent perillosíssim i una sequedat de mesos han creat les condicions ideals per a la imprudència o la maldat d’algunes persones hagen acabat amb hectàrees de muntanya i marjal.
Divendres 26 d’agost es va incendiar un canyar al voltant de les 15,00. L’incendi no va tenir massa importància i va ser sufocat ràpidament pels bombers. A les 18,00 s’encenia la muntanyeta de la Creueta, esta formació aïllada que es troba ubicada a l’extrem oest de la marjal va quedar pràcticament devastada pel foc, quasi tres hectàrees de pins i garrofers i matolls típics del bosc mediterrani no pogueren resistir a l’embestida d’unes flames que el ponent inflava sense pietat tot i la ràpida intervenció dels bombers.

Si la preocupació fins a les 23,00 del divendres en que va ser extingit i durant tota la nit en que va estar el dispositiu de vigilància, era evitar que el foc s’expandira cap a la marjal la sorpresa va vindre quan a les 4,30 de la matinada el canyar s’encenia de forma inesperada. Més de 5 hectàrees de la partida de les Galerasses de la Marjal de Xeresa han estat crematt al llarg del matí del dissabte 27 d’agost.

A mitjan matí els servis d’emergència s donaven l’incendi per quasi controlat desplaçant els efectius a altres municipi afectats. Des de l’alcaldia no es veien les coses d’igual manera i s’ha reclamat la intervenció dels helicòpters que finalment han fet una bona feina evitant que s’extenguera per tota la partida;, també l’alcalde ha demanat l’actuació de bombers i, així, s’ha traslladat una brigada d’emergència de la Generalitat des de Castellonet que ha extingit definitivament el foc evitant que afectara els horts.